85 jaar ervaring Gepatenteerde producten Lid dakmeesters 24 uur per dag bereikbaar

Rieten dak op nieuwbouw villa in Katlijk

In 2012 hebben de rietdekkers van Hekstra een prachtige villa in het Friese Katlijk is voorzien van een nieuw rieten dak met blauwe rietvorsten. Een lust voor het oog en aangebracht met liefde voor het vak door Hekstra rietdekkers.

Het leggen van een rieten dak

Katlijk(5)Het riet is gelegd op een gesloten dakconstructie. Ter vergelijking: bij een open dakconstructie wordt het riet meteen op de rietlatten gelegd, waardoor het dak in huis te zien is. Door het op een gesloten ondergrond te leggen is het zeer brandveilig. Er kan namelijk geen zuurstof tussen het dak en het riet komen. Ook is het veel beter isolerend.

De manier van leggen in combinatie met kwaliteit riet zorgt voor tientallen jaren plezier van de woning. Daarom hebben de bewoners van de villa ook gekozen voor Hekstra Rietdekkers: jarenlange ervaring en kwaliteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Nokafwerking met gesmoorde rietvorsten

Voor de nokafwerking is er gekozen voor blauw gesmoorde rietvorsten met een cementvoeg. Het vormt de kers op de taart en het dak is hiermee letterlijk mooi afgerond.

Ge√Įnteresseerd in een rieten dak?

Ook zo’n prachtig nieuw rieten dak voor uw (nieuwbouw) woning? Neem gerust eens contact met ons op. Bekijk ondertussen ook onze andere projecten om nog meer een beeld van ons te krijgen.

Vrijblijvende offerte?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat.

Contact

Voor meer informatie of een afspraak kunt u ons bellen op 0511 421 306.

Wij werken voor:

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en schrijf u in voor onze nieuwsbrief