85 jaar ervaring Gepatenteerde producten Lid dakmeesters 24 uur per dag bereikbaar

Rieten dak vervangen in Kollum

Onlangs hebben we een rieten dak vervangen in Kollum. Riet heeft een lange levensduur: 40 jaar lang genieten van een dak met dit natuurproduct is dan ook geen uitzondering. Maar weersinvloeden hebben uiteindelijk na al die jaren wel de overmacht. Het dak van de woonboerderij deze onderstaande woonboerderij in Kollum was dan ook aan vervanging toe. Daarbij wilde de familie wonend in deze woonboerderij ook meer ruimte creëren met dakkapellen.

Onze rietdekkers hebben deze klus op zich genomen en begonnen met het eerst verwijderen van het oude riet.

Het leggen van een nieuw rieten dak

Met nieuw riet van de beste kwaliteit zijn onze rietdekkers afgereisd naar Kollum. Omdat het riet op een gesloten dakconstructie kwam te liggen hebben we de zijkanten van het dek eerste beplaat. Het materiaal wat we hiervoor gebruikten is Spano plaat (SB4, 18 mm dik).

spijkerman kollum (6)Vastzetten van het riet met RVS draad
We hebben het riet op het dak vastgezet met rvs draad en gegalvaniseerde dikke draad. De nok is afgewerkt met rode rietvorsten met cementvoeg.

Dakkapellen voor meer licht en ruimte

Meer licht en ruimte in huis hebben we deze familie in Kollum gegeven door de tuimelramen te verruilen voor dakkapellen. Ook hierover valt het riet weer heel mooi en oogt het ook allemaal weer strak en landelijk.

Ook uw rieten dak vervangen?

U ziet, als dakspecialisten leggen we prachtig nieuw riet op uw dak, maar kunnen desgewenst ook dakkapellen plaatsen. Weten wat we voor uw dak kunnen betekenen? Neem gerust contact op en we vertellen u graag meer. Geheel vrijblijvend, uiteraard.

Vrijblijvende offerte?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat.

Contact

Voor meer informatie of een afspraak kunt u ons bellen op 0511 421 306.

Wij werken voor:

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en schrijf u in voor onze nieuwsbrief