85 jaar ervaring Gepatenteerde producten Lid dakmeesters 24 uur per dag bereikbaar

Rieten daken voor zorgspectrum Het Zand in Zwolle

Voor Zorgspectrum Het Zand in Zwolle hebben de rietdekkers van Hekstra in 2012 de locatie Oude Mars van een nieuw uiterlijk voorzien. Dit in opdracht van Schutte Bouw uit Zwolle. De bewoners van het verpleeghuis wonen nu onder een prachtig echt rieten dak.

Stichting Zorgcentrum Het Zand biedt zorg aan ouderen en (jonge) verpleeghuiscliënten. Deze cliënten wonen er zelfstandig, in een koop- en huurappartement met de zorg binnen handbereik of in een groepswoning. Het zorgcentrum is gevestigd op zes locaties, waaronder de locatie Oude Mars.

Voordat we het rieten dak aanbrengen

Constructie rieten dak ZwolleIn totaal omvatte dit bijzondere project in Zwolle ongeveer 2300 m2 aan rieten dakbedekking. Het riet is geplaatst op een dichte ondergrond. Daarvoor is gebruik gemaakt van een 18 mm dikke Fins vuren unerlayment platen (600 x 2440 mm) met rondom veer en groef. Bovenop deze platen is er Tyvek folie gelegd.

Om het rietdekken te vergemakkelijken brengen we eerst een rieten decoratiemat aan op de latten (van de hooiberg) onder de beplating. Dit vergemakkelijkt tevens ook het rietdekken omdat zo de pluimen van het aan te brengen riet niet tussen de panlatten komen.

Isolatie

Een gedeelte van het dak (ca. 750 m2) van het hele zorgcentrum kreeg isolatie. Daarvoor hebben we 40 mm dikke PIR isolatieplaten aangebracht over de Fins vuren platen. Pir of polyisocyanuraat is een hoogwaardig kunststof die specifiek voor isolatie wordt gemaakt.

Het riet wat over de rand van de onderconstructie steekt moet gespannen staan, de zogeheten knelling. Bij het dak waar de isolatie is toegepast is deze knelling aangepast.

Bevestigen riet

Aanbrengen rieten dak Oude Mars ZwolleWe zijn aangekomen bij het bevestigen van het riet. En daarbij gebruiken we ook bij dit zorgspectrum te Zwolle alleen het beste riet; Kalenberger. Dit riet is over het algemeen fijn en het oogt gewoon schitterend, getuige ook de onderstaande foto’s.

Het riet hebben we vastgezet met RVS dunne draad en een gegalvaniseerde dikke draad. Het dak heeft nu een gemiddelde dikte gekregen van zo’n 28 cm.

Naast het aanbrengen van een rieten dak hebben we ook de ‘koeienogen’, oftewel de dakkapellen, herplaatst en voorzien van beplating

Afwerking met rode rietvorsten

Het dak is natuurlijk niet compleet zonder een mooie nokafwerking. De nokafwerking van locatie Oude Mars van het zorgspectrum in Zwolle is gedaan met rode rietvorsten met een cementvoeg.

Brandwerend dak

Het oog wil wat, maar de veiligheid is natuurlijk extreem belangrijk. Het dak van dit zorgspectrum in Zwolle is nu dan ook brandwerend door de constructie met isolatie, de beplating en de gipsplaten.

Uw dak is ons vak!

Ook uw dak is ons vak. Van renovatie tot een compleet nieuw dak met of zonder dakkapellen. Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden voor uw woning of ander project met ons door te nemen.

Vrijblijvende offerte?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat.

Contact

Voor meer informatie of een afspraak kunt u ons bellen op 0511 421 306.

Wij werken voor:

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en schrijf u in voor onze nieuwsbrief