Doeners in Duurzaamheid

.

Doeners in Duurzaamheid

2024 is voor ons hét jaar van de duurzaamheid. Het is niet meer weg te denken uit deze tijd en dat moet ook niet. Duurzaamheid is voor ons verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst én de volgende generatie. We willen toch allemaal bijdragen aan een betere wereld voor onze kinderen? Duurzaamheid is een breed begrip, in onze ogen is duurzaam dan ook een prachtig ontworpen woning waarvan je over 100 jaar weet dat het een rijksmonument zal worden of dat je binnen je bedrijf aandacht hebt voor de sociale dingen, waaronder gezondheid en vitaliteit. Zie hieronder de ambities die we in 2024 willen voltooien!

De zoektocht naar een Duurzaam Hekstra

Halverwege 2023 begon het bij ons te kriebelen, wij willen graag duurzamer worden. Maar hoe? Circulair, bio-based en fossielvrij, zomaar wat termen die je veel hoort. Maar wat betekent dat precies voor ons? Wij gingen op zoek naar antwoorden. We willen het traject naar een duurzamer Hekstra en bewustwording goed aanpakken en het een onderdeel van ons DNA maken. Daar zijn we mee aan de slag gegaan! Van onze reis hebben we ook een mooie infograhic gemaakt, deze kun je hiernaast bekijken.

Bekijk de videoreeks op Youtube

.

h-ecodak

Dit is onze h-eco dak, hiermee kunnen wij bio-based dakrenovaties realiseren. Dit is een mock-up waarmee we laten zien hoe de constructie eruit ziet en welke materialen we gebruiken. We maken gebruik van hennepvezels die hebben een isolatiewaarde van 6,3 m2 K/W. De constructie maken we prefab, in onze eigen prefab afdeling. In opdracht van Van Wijnen i.s.m. Wolt & Waard zijn er 35 woningen in Grijpskerk duurzaam verbeterd. Dit zijn de eerste daken met ons h-ecodak. Deze bio-based dakrenovatie hebben we vastgelegd op beeld.

Bekijk de video

duurzaamheid bouwbedrijf

.

Onze duurzaamheidsbus

De eerste elektrische bus van ons wagenpark! Het wagenpark verduurzamen is nog een hele klus, maar hiermee is de eerste stap gezet. We ontdekken nog alle mogelijkheden om ons hele wagenpark te verduurzamen, zoals bijvoorbeeld HVO-diesel. Spot jij onze duurzaamheidsbus? Laat het ons weten.

elektrische bus VW

.

Wil jij duurzaam bouwen?

Staat duurzaamheid op jouw prioriteitenlijstje en wil je jouw nieuwe woning, aanbouw of dak zo duurzaam mogelijk bouwen of vernieuwen? Laten we eens met elkaar in gesprek gaan over jouw wensen en de mogelijkheden die daar bij passen.

Laten we kennismaken

 

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: