NIET ZOMAAR EEN
RIETDEKKER.

Rietdekken, daar ligt onze roots. Bijna 100 jaar geleden zijn we begonnen als een rietdekkersbedrijf en we doen het nog steeds. Nog steeds vol passie en met veel plezier! Zeg nou eerlijk, jij wordt toch ook blij van een prachtige woning met een rieten dak erop. Wij ook!

We zijn niet zomaar een rietdekker. We zijn een specialist in rietdekken, met bijna 100 jaar ervaring. Waar we eerder voornamelijk boerderijen en molens dekten met riet, zijn we tegenwoordig veel meer bezig bij (recreatie)woningen en gebouwen. We gaan geen uitdaging uit de weg, de gekste vormen of de grootste projecten. Wij doen het!

Naast ervaring in het plaatsen, hebben velen bij ons ook ervaring in het wonen onder een rieten dak. Wij weten dus precies wat je te wachten staat en geven graag advies in onderhoud en mogelijkheden. De keuze is namelijk reuze: rietsoorten, patentriet, zonnepanelen, uilenborden en verschillende nokafwerkingen. Maak het dak precies zoals jij het wil.

Bij een rieten dak is één ding heel belangrijk: er moet uitsluitend hoogwaardig materiaal gebruikt worden en laat het leggen door échte vakmannen. Deze vakmannen zijn schaars, maar gelukkig hebben wij een topteam beschikbaar om jouw dak te dekken met riet. Samen met goed en zorgvuldig onderhoud zorgt dit voor een extra lange levensduur.

Ontdek samen met ons alle mogelijkheden

Droom je altijd al van een rieten dak, maar vind je het moeilijk om jouw droom concreet te maken? Laat ons je helpen en laten we samen naar de mogelijkheden kijken. Romke Alle Wielstra is onze man als het over riet gaat, hij kan als de beste met je meedenken en jouw dromen over een rieten dak boven tafel krijgen.

Afspraak maken?

ONDERHOUD


Ben je of word je binnenkort een trotse eigenaar van een huis met een rieten dak? Wij willen je graag meegeven dat een rieten dak meer onderhoud vergt dan andere daken. Met de juiste tips en ons onderhoudsprogramma heb je extra lang plezier van je rieten dak.

Om jou het ultieme thuisgevoel te bezorgen hebben wij een onderhoudscontract. Met zo’n contract onderhouden wij de conditie van jouw rieten dak en heb je garantie op een mooi dak voor de komende tien jaar.

UILENBORDEN


Riet is de kroon op het dak, maar een uilenbord is de kroon op het dak van een boerderij. Wij hebben onderhoudsvrije uilenborden ontwikkeld van hoogwaardig kunststof. Een langere levensduur, minder onderhoud en meer plezier.

Benieuwd naar onze kunststof uilenborden?

Patent riet

In 2000 zijn we meegegaan met een innovatie op het gebied van riet, namelijk Patentriet. Dit kunststof riet werd niet alleen in Nederland op daken geplaatst, maar ook in België, China en Amerika. Tegenwoordig gaan we steeds meer terug naar de échte ambacht, het echte riet. Wil je meer weten over patent riet? Onze Romke Wielstra weet er alles over, hij adviseert je graag.

Zonnepanelen

Je hebt of wil een rieten dak, maar je wil ook zonnepanelen. Kan dat wel? Jazeker, zonnepanelen zijn goed te combineren met een rieten dak, samen is het een duurzame combinatie. Het is alleen belangrijk dat het geplaatst wordt door een vakman, want er komt wel wat specialisme bij kijken. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en laat je adviseren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: