Bouwen aan verandering met World Servants

Samen bouwen aan een toekomst, dat is wat wij graag doen. We leveren een ultiem thuisgevoel af voor heel veel mensen in Noord Nederland, maar voor heel veel mensen in de wereld is dit niet vanzelfsprekend. We willen graag letterlijk en figuurlijk een steentje bijdragen aan het ‘bouwen aan verandering’. We zijn heel blij dat we dit samen met een enthousiaste club jongeren uit Damwâld kunnen doen. Zij zetten zich in voor World Servants en hebben gebouwd aan verandering in Oeganda.

Wat is World Servants?

World Servants is een organisatie die jongeren een ervaring biedt die niet zonder gevolgen blijft. Met werkvakanties in verschillende ontwikkelingslanden willen ze een gemeenschap uit dat land een stap verder brengen door een concreet bouwproject (een school of kliniek) te realiseren.

Jaarlijks gaan er zo’n 800 tot 900 mensen uit nederland op werkvakantie naar een ontwikkelingsland. Daar bouwen ze aan een twee- of driewekelijks project. Aan het einde van het project staat er een gebouw waar de hele gemeenschap iets aan heeft. World Servants blijft nog vijf jaar betrokken bij elk project/gebouw dat gerealiseerd is. Iedereen die meegaat moet een eigen deelnemersbijdrage meenemen, hiervoor kun je samen met een groep actie voeren.

Actiegroep Damwâld naar Oeganda

De groep uit Damwâld vertrok in juli voor drie weken naar Cinya in Oeganda. Hier gingen ze samen bouwen aan een kleuterschool. Wij, als Hekstra, vinden dit zo’n mooi project waar we graag ons steentje aan bijdragen. Arienne Castelijn: “Inmiddels zijn we alweer een aantal weken terug vanuit Oeganda. Mede door Hekstra konden wij deze onvergetelijke, mooie reis maken. We hebben enorm genoten van de mensen daar, het bouwen, de omgeving en het kinderwerk!”

Meer weten over sponsoring van Hekstra? Wij zijn graag lokaal betrokken bij verschillende verenigingen. Bekijk hier al onze projecten.

world servants - hekstra

terug naar nieuwsoverzicht

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: