Jellina en Hekstra slaan de handen in één

Als je ons op social media volgt, dan ben je haar vast al tegengekomen. Ze deelt haar avonturen rondom het verbouwen van een lief, leuk huisje aan het water, net buiten Kollum. We hebben het over Jellina Detmar (@jellinadetmar). Ze is al jaren actief op Instagram, wat is uitgegroeid tot een succesvol account met zo’n 318 duizend volgers. Sinds deze zomer slaan we de handen in één en gaan we samen avonturen maken. Eerst stellen we haar graag even aan je voor!

Jellina is getrouwd met Jan en hebben samen twee kinderen: Déjan (9) en Melin (7). Hiervoor woonden ze in een prachtig verbouwde boerderij. “De boerderij was het ideale plaatje voor Instagram. Het was onze droom”, vertelt Jellina. “Jan wilde graag een huis verbouwen en ik – als interieurliefhebber – wilde graag wat gekke elementen toevoegen. Zoals een glazen plafond, turnringen in de woonkamer en een moswand in de douche.” Volgers waren lyrisch enthousiast en haar volgersaantal bleef oplopen.

Toch kwam er een tijd dat het weer begon te kriebelen bij Jellina en Jan. “We wilden graag iets anders, misschien een soort van tussenperiode creëren, waarin we samen met de kinderen de wereld gaan ontdekken”, vertelt Jellina. “We twijfelden aan de boerderij, want dit bleek toch – elke week weer – heel veel werk. We gebruikten de helft van het huis niet eens en waren toch vaak wel binnen. Terwijl we juist échte buitenmensen zijn!” Jellina en Jan wilden graag meer tijd creëren om bij te kinderen te zijn en besloten de boerderij te verkopen. Toen de boerderij verkocht was, konden de reisplannen concreet gemaakt worden. “Maar dit liep toch wat anders”, lacht Jellina.

“We kwamen langs dit prachtige witte wâldhûske, net buiten Kollum. We hebben gewoon aangeklopt met de vraag of het ook te koop stond”, vertelt Jellina. “Na onze tussenperiode zouden we toch weer een huis moeten hebben, we zouden dan dolgraag meer buiten willen zijn. Dit huisje leek perfect!” Het was misschien een tikkeltje impulsief, maar het resulteerde er wel in dat Jellina en Jan nu eigenaar zijn van dit mooie witte huisje met rieten kap. “Maar dit veranderde natuurlijk wel onze plannen.” De reisplannen staan on hold en alle aandacht gaat nu naar het verbouwen, buiten leven en samen zijn.

Jellina Detmar Hekstra

Jellina Detmar Hekstra

Focus op buiten

Waar de boerderij écht een droom was voor Jellina en Jan, is deze uitdaging eigenlijk een verrassing die op hun pad is gekomen. “We hadden dit van tevoren niet kunnen bedenken”, laat Jellina ons weten. “Het is gecreëerd door de omstandigheden”. Het ondernemende stel zit niet stil en hebben we de eerste plannen voor deze plek al gemaakt. “We willen ons focussen op het buiten zijn, we hebben een boomhut, tent en pipowagen. We willen deze plek delen met meerdere mensen. Onze woonkamer gaat ook een gedeelde ruimte worden, zodat gasten, die hier in de tent zitten, hier kunnen relaxen of eten. We gaan een soort van minicamping maken, met leuke activiteiten voor kinderen in de tuin en bij het water.” De ideeën zijn er volop, maar dat betekent wel dat er werk aan de winkel is.

“Het lijkt allemaal zo mooi, die mooie plaatjes op Instagram, maar ik woon ondertussen wel al 8 maanden in een garage”, lacht Jellina. “We zijn druk aan het verbouwen. De hele basis moet worden opgebouwd. Alles is eruit: de wanden, de vloer, de keuken. Als je straks weer in ons huisje komt, dan ken je het niet meer terug.” Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het dak. Hier zat een verouderde rieten kap op dat toe was aan vervanging.

Samenwerken met Hekstra

“Ik deelde op Instagram dat we bezig waren met ons dak. We zaten aan een nieuwe constructie te denken, want nu zit er een combinatie van dakpannen en riet op. We dachten aan een volledig rieten dak, maar kan dat eigenlijk wel? Al snel kreeg ik de tip om eens bij Hekstra te kijken.” Hekstra is een combinatie van een rietdekker en bouwbedrijf. Op het vlakke stuk van het dak kan geen riet liggen, dus Jellina en Jan hadden behoefte aan advies van iemand die verstand had van beide disciplines. “Het is een groot voordeel dat we maar één bedrijf hoeven in te schakelen, dit scheelt veel gedoe qua communicatie in het hele proces. En we weten gewoon dat ze op beide vlakken goed zijn, daar vertrouwen we ze 100% in!”

We zagen mooie overeenkomsten tussen Jellina en Hekstra. Nu Jellina veel content aan het maken is over het verbouwen van een woning, zien we een mooie connectie. Met haar Instagram laat Jellina zien dat het belangrijk is dat je werkt aan een thuisgevoel in je eigen woning. Voor ons als Hekstra is dit de belangrijkste graadmeter. De doelgroep matcht heel goed. Samen gaan we ontdekken hoe we onze connectie kunnen versterken. Eén ding is dus zeker: je komt Jellina vaker bij ons tegen!

terug naar nieuwsoverzicht

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: