Duurzaam wonen aan het water

We zijn op bezoek bij Jetze en Rim. Oorspronkelijk komen ze uit Joure en Rottum, maar zijn, nadat ze de hele wereld hebben ontdekt, sinds 2005 in Leeuwarden komen wonen. Via de Transvaalwijk en de Harlingertrekweg,  waren ze nu eigenlijk op zoek naar een woonboot. Toch vielen ze voor het project in Blitsaerd. “We wilden graag duurzaam wonen én aan het water. Dit is veel beter dan een woonboot, het voelt alsof we elke dag op vakantie zijn. Het uitzicht, het water en de rust die het met zich mee brengt sprak ons erg aan!”

“Het mooiste moment van de bouw van deze woning was voor ons toch wel de aanleg van de vlonders”, vertelt Rim. “Vanuit de woonkamer kunnen we nu zo het water in springen. We hebben dan toch nog een beetje het woonboot gevoel.” Verder is hun favoriete plek toch de woonkamer, waar ze heerlijk naar het water kunnen kijken en er veel licht binnenkomt door alle raampartijen. “We zitten midden in de natuur en aan het water. De vaart is de start- en landingsbaan voor alle vogels die hier vertoeven!”

Jetze en Rim kijken positief terug op de bouw. “Het hele proces duurde misschien wel wat lang, maar het is de moeite waard! Als je een huis koopt, dan wil je er graag ook snel in. Nu kochten we eigenlijk niks en dat is erg lastig om voor te stellen. De mannen van Hekstra hebben ons echt geweldig geholpen. Ze denken altijd mee in oplossingen en kijken naar wat het beste is voor de klant.” Nog één tip van de trotse bewoners van dit prachtige plekje: “Wees flexibel. Het zal altijd anders gaan dan je van tevoren denkt. Denk altijd in oplossingen en laat je verrassen. Oh én: neem vooral genoeg stopcontacten! ;-)”

De foto’s zijn gemaakt door @jellinadetmar

In het kort

Opdrachtgever Jetze, Rim, Loïs en Skip
Locatie Blitsaerd, Leeuwarden
Jaar 2022

Omschrijving

Nieuwbouw woning aan het water in Leeuwarden

Nieuwbouw woning aan het water in Leeuwarden

badkamer nieuwbouw

badkamer nieuwbouw

keuken nieuwbouwproject

nieuwbouw woning aan het water

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: