Levensloopbestendig wonen in Blitsaerd

Van een appartement op vierhoog, in de binnenstad van Leeuwarden, zijn Jan en Margarita onlangs verhuisd naar een levensloopbestendige woning in het nieuwe Blitsaerd. “We waren lang op zoek naar een levensloopbestendige woning in Leeuwarden, maar helaas was het aanbod niet groot. En als er dan één was, was het al verkocht voordat we de makelaar konden bellen. Toen kwam het project Blitsaerd op ons pad, we waren meteen verliefd”, vertelt Margarita. “De uitstraling van deze type woningen, de ruimte erom heen (van balkon naar tuin) en het uitzicht op de ‘finish van de Elfstedentocht’. Het sprak ons allemaal heel erg aan!”

Jan en Margarita blikken terug op een leuke en mooie tijd tijdens het bouwproces. “Natuurlijk moesten er veel beslissingen gemaakt worden en moet er veel gekocht worden. Maar nu het klaar is, is het nog mooier geworden dan we ons konden voorstellen”, laat Jan ons weten. Het kiezen van de favoriete plek in de nieuwe woning vindt het stel lastig. “Alles in ons huis vinden we prachtig. In de zomer genieten we van de overkapping in de tuin en het prachtige uitzicht en nu in de winter, zitten we graag binnen op de bank. Elke dag zeggen we tegen elkaar: ‘Wat wonen wij hier mooi!’”

Een tip voor de mensen die nu ook aan de start staan bij het laten bouwen van een nieuwbouwwoning, vertelt Margarita: “Ga je breed oriënteren en laat je infomeren over de keuzes die je hebt. Probeer dit ook te visualiseren. Veel bedrijven kunnen nu ook een 3D tekening maken, maak hier gebruik van. Dit maakt het proces van keuzes maken veel eenvoudiger.”

Nieuwsgierig hoe zo’n proces eruit ziet? Jan en Margarita hebben tijdens het bouwproces de ontwikkelingen bijgehouden op hun eigen Instagramaccount. Kijk eens op @mooi_blitsaerd

De foto’s zijn gemaakt door: @jellinadetmar

In het kort

Opdrachtgever Jan & Margarita
Locatie Blitsaerd, Leeuwarden
Jaar 2022

Omschrijving

Levensloopbestendige woning het het nieuwe Blitsaerd

nieuwbouwwoning Blitsaerd

Nieuwbouwwoning Leeuwarden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: