Projectbouw mét eigen touch

Sinds 2016 woont Matthijs Koopman in het mooie Leeuwarden. Hij kocht toen een prachtig appartement midden in de stad, op het Zaailand. “Ik wilde graag meer ruimte om mij heen, maar nog wel in Leeuwarden blijven”, vertelt Matthijs. Het project ‘Mooi Blitsaerd’ sprak hem wel aan. Het had precies wat hij zocht. “De stijl sprak mij aan, maar ook dat het onder architectuur werd gebouwd. Dit betekent dat je nog wel vrijheid hebt om eigen keuzes te maken.”

Matthijs heeft het hele proces als erg prettig ervaren. “Hekstra is een fijne aannemer, die écht oog heeft voor de opdrachtgever. Mijn complimenten dan ook voor Rie-Anne, die je tijdens het hele proces heel goed bij staat en je op de hoogte houdt. Ik vond het ook erg fijn dat ik altijd even een kijkje mocht nemen op de bouw. Hierdoor ben ik veel meer betrokken geweest en was er ruimte om zo nu en dan een beetje bij te sturen.”

Er zijn verschillende mooie momenten geweest, waar Matthijs positief op terugkijkt. “Het eerste moment is toch wel dat je samen met Hekstra en de architect om tafel zit en de ruwbouw opties gaat doorspreken. Het werd mij gelijk wel duidelijk dat er heel veel mogelijk was en dat elke woning zijn eigen unieke persoonlijk touch krijgt. Het tweede moment dat ik bijzonder vond, was het plaatsen van de prefab houtskelet elementen. De woning werd binnen twee dagen hélemaal geplaatst. Echt bizar!”

Een favoriete plek kan Matthijs niet benoemen. “De hele woning is precies geworden zoals ik dat voor ogen had. Het voelt als een warme jas. Ik kom écht thuis, eigenlijk al vanaf het eerste moment dat ik binnen stapte!”

De foto’s zijn gemaakt door @jellinadetmar

In het kort

Opdrachtgever Matthijs Koopmans
Locatie Blitsaerd, Leeuwarden
Jaar 2022

Omschrijving

binnenkijken nieuwbouwproject

nieuwbouwwoning projectbouw

projectbouw onder architectuur

binnenkijken nieuwbouw

nieuwbouw keuken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: