Verbouw monumentaal pand

Wie het historisch centrum van Leeuwarden binnenstapt, kan dwalen door prachtige oude straatjes met monumentale panden. Zo ook de panden, die historisch gezien bij elkaar horen, op de Kelders 21 en Poststraat 26. In het winkelpand op de Kelders 21 is nu het kantoor van Donia Vastgoed gevestigd. Het pand op de Poststraat 26 heeft 40 jaar leeg gestaan, dan kan jij vast wel inbeelden dat deze écht toe was aan een verbouwing. In opdracht van Donia Vastgoed zijn onze vakmannen aan de slag gegaan om dit pand te verbouwen tot prachtige nieuwe woning.

Het pand aan de Kelders 21 is tussen 1603 en 1609 gebouwd. In 1675 is er een extra verdieping op gezet en is de zolder constructie geplaatst. De extra verdieping was niet veel meer dan twee meter hoog en werd gebruikt als pakzolder. In de 20e eeuw heeft het pand een nieuwe gevel gekregen en een andere vloerindeling. De zolderconstructie en de zolderbalklaag van de Poststraat 26 zijn gebouwd in 1748. Deze zolderconstructie bestaat uit vier grenenhouten schaargebinten verbonden door vlieringen met boven de gebinten een topspant. De kapconstructie staat parallel aan de straat.

Nu is de woning weer als nieuw! Sinds kort wordt het verhuurd, zo kunnen de nieuwe bewoners genieten van een totaal verbouwd monumentaal pand. Dat is pas wonen in de binnenstad van Leeuwarden! Onze vakmannen kijken terug op een mooie opdracht. Voordat de nieuwe bewoners in het pand zijn getrokken, mochten wij nog even binnenkijken bij het eindresultaat.

In het kort

Opdrachtgever Donia Vastgoed
Locatie Poststraat 26, Leeuwarden
Jaar 2023

Omschrijving

Verbouw monumentaal pand

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: