Timmerdoarp Damwâld

Op 27, 28 en 29 augustus gaat weer de eerste editie van Timmerdoarp Damwâld los. Op het veld bij het clubgebouw De Snûter kunnen kinderen uit de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen met een eigen team werken aan hun eigen hut. Een perfect einde van de zomervakantie en begin van het nieuwe schooljaar.

Het Timmerdoarp Damwâld wordt door ons geïnitieerd, waar timmeren en bouwen een groot onderdeel van de dag is. Voor Romke Hekstra is het organiseren van het Timmerdoarp het tot leven brengen van een mooie herinnering uit zijn jeugd. “Vroeger werd zoiets soortgelijks georganiseerd. Zo hadden alle kinderen dezelfde afsluiter van de zomervakantie. Deze gezamenlijke herinnering werd uitvoerig besproken tijdens de eerste schooldagen. Of je nu wel of niet naar een ver land op vakantie was geweest deed er niet meer toe”, vertelt Romke. “Ik wil graag dezelfde herinnering aan de kinderen van nu meegeven.”

Daarnaast zie je al een tijdje bouwhekdoeken op de bouw (en op de sociale media) langskomen met de tekst: ‘Niet ieder kind wordt later arts of advocaat. Leer kinderen dat het oké is om met je handen te werken en toffe dingen te bouwen’. Voor ons is dit ook een mooie boodschap die we tijdens het Timmerdoarp Damwâld willen meegeven. “We willen de jeugd graag kennis laten maken met timmeren, bouwen en creatief nadenken.”

Meld je aan met je team en begeleiders via www.hekstra.nl/timmerdoarp/, hier vind je ook alle informatie over het Timmerdoarp.

terug naar nieuwsoverzicht

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: